KUNTAVAALIT: ASIAT JA ARVOT

Näissä kuntavaaleissa ratkaistaan paljon. Uuden kunnan tehtävät ovat erilaiset kuin vanhan. Lisäksi on aika jättää taakse riitelevä hämeenlinnalainen kuntapolitiikka ja keskittyä asioihin.

 

Kuntapolitiikassa haluan paneutua koulutukseen ja kouluihin, pienyrittäjyyden tukemiseen sekä järkeviin liikenneratkaisuihin.

 

Suomella on huippuluokan koulujärjestelmä peruskoulusta yliopistoihin: näin pitää olla myös jatkossa. Tunnen koulutuskysymyksiä hyvin työni kautta ja olen aiemmin ollut Hämeenlinnan yhteiskoulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja.

 

Uusi työ syntyy pienyrityksiin: yrittämiseen pitää kannustaa ja esteitä purkaa myös kunnissa. Siirtyminen palkkatyöstä yrittäjäksi ja takaisin useaankin kertaan uran aikana on tulevaisuutta, joihin tukijärjestelmien tulee soveltua. Tunnen tämän polun oman kokemuksen kautta.

 

Hämeenlinna voisi kokonsa puolesta olla liikenteen mallikaupunki, jossa eri liikkumismuodot on sovitettu älykkäästi yhteen. Keskustan pyöräreitit ovat prioriteetti. Autopysäköintiratkaisuissa on rohkeasti ennakoitava autoilun kehitystä vuosikymmeniä eteenpäin. Junat saadaan vielä pysähtymään Hämeenlinnassa uudelleen.

 

Nämä kuntavaalit ovat myös arvovaalit ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin. On aika sanoa ei populismille maailmassa, Suomessa ja Hämeenlinnassa. Demokratia, ihmisoikeudet, vastuullisuus ja monikulttuurisuus ovat arvoja, joiden avulla rakennetaan huominen.